Historik

Netværksklubben er et tiltag der i tidernes morgen blev foreslået af nogle beboere der var  trætte af at betale flere hundrede kr. for at have adgang til internettet. Ved en generalforsamlingsbeslutning blev det vedtaget at ejendommen investerede i netværksudstyr, og ikke mindst kabling fra nogle centralt placerede krydsfelter, til et udtag i hver lejlighed.Forudsætningen var at "klubben" efterfølgende skulle være selvfinansierende, således at den ikke lå ejendommen til byrde, og det er i den grad lykkedes. Vores nye fiberlinie vil sammen med vores aktive båndbreddestyring give mulighed for at få det optimale ud af internettets muligheder, såsom video on demand, fjernbackup og lignende båndbreddekrævende opgaver.Vi er pt. ca. 60 brugere på netværket, med optil flere enheder tilsluttet pr. bruger.

Udstyr

  • Kabling er udført i Cat 5e PDS med dobbelt drop i hver lejlighed.
  • Båndbreddenstyringen varetages af vores Smartshare Router, der fordeler båndbredden efter hvor mange aktive brugere der er online.
  • Linjen leveres af Nianet og er en 1GB/1GB fiber linje.
  • Avanceret smart share router der fordeler forbruget ligeligt så ingen kan trække alt båndbrede  
  • fordeling sker med HP proviant 100 MB level 3  switch

Pris

Prisen for at være med i netværksklubben, og derved få adgang til vores fælles internet er 65 kr. pr. måned.

Hvis du er ny andelshaver/bruger, og ønsker at blive tilsluttet det fælles internet, koster det 300 kr. i tilslutningsgebyr.

Teknisk info 

hvis  man oplever dårlig wifi Båndbrede  kan det ofte være en egen router der enten skal genstartes eller ses efter

når man testet en forbindelse med You see speed test som i googler så gør det med direkte kabel forbindelse da wifi kan være meget misvisende hvis en egen router har problem eller rækkevide problem

anbefaling er en god dual band router 2,4 GHz +5Ghz  pris er 800-1000 kr og op af  eller en MESH router med understation for at forbedre rækkeviden